TẠP CHÍ GIÁO DỤC

2. PROFESSIONAL EXPERIENCE – AN IMPORTANT COMPONENT IN PRIMARY TEACHER TRAINING CURRICULUM

Abstract: Professional Experience is an important and essential activity in primary teacher training programs. This paper presents some conceptions of Professional Experience and its meaning in primary teacher training curriculum. There are two ways for teacher students to do their Professional Experience activities. First, student teachers involve in actual school to give their ideas. Second, student teachers have full-time Professional Experiences at primary school. The paper also introduces some experiences in primary teacher training curriculum in Australia, Japan, and Viet Nam. Some suggestions to improve the effectiveness of Professional Experience are proposed in this article.
Keywords: Professional Experience, teacher training curriculum, primary teacher, primary teacher training curriculum, pedagogy practice.