28. TRAINING DESIGNING SKILL AND ORGANIZING ARITHMETIC TEACHING ACTIVITIES FOR PRIMARY PEDAGOGY STUDENTS TOWARDS DEVELOPING STUDENTS’ COMPENTENCE

Thứ năm - 09/05/2019 14:02  62  29

Tác giả bài viết: Nguyen Thi Truc Minh

Abstract: Nowadays, developing learners’ competence has become a trend, a requirement for general education, especially in teaching mathematics in primary school. Training and retraining
teachers to meet the requirements of competence-developed teaching of teacher training institutions in Vietnam still have many difficulties and is outdated. In this article, the author studies the theories of competence-developed teaching in teaching mathematics at elementary institutions. From that, she proposes a process of training students to design and organize competence-developed teaching activities. The process includes five steps namely Researching the curriculum, lesson’s contents and learners; Determining lesson’s aim; Selecting teaching methods, teaching means and teaching forms; Designing and organizing teaching activities; Evaluation and adjustment. The process was experimented at Dong Thap University and initially achieved positive results.
Keywords: Primary pedagogy students, teaching mathematics, developing students’ competence.